Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Twin Peaks

Twin Peaks

California, San Francisco

A Golden Gate Parktól délre mindenképpen álljuk meg a Twin Peaksnél, ahonnan csodás panoráma nyílik a városra és az öbölre.

Tovább olvasom

Ocean Beach

Ocean Beach

California, San Francisco

Az Ocean Beach jéghideg víze és veszélyes tengerparti áramlatai miatt inkább a napozók és a tapasztalt szörfösök paradicsoma.

Tovább olvasom

Nob Hill

Nob Hill

California, San Francisco

A Nob Hill monumentális viktoriánus házait az 1906-os földrengés kártyavárként rombolta le.

Tovább olvasom

Bárok

Bárok

California, San Francisco

San Francisco a világ egyik klasszikus italkedvelő városa, tele lármás bárokkal, hangulatos kávézókkal és éjszakai mulatókkal.

Tovább olvasom

Oakland Bay-híd

Oakland Bay-híd

California, San Francisco

A több mint 13 km hosszú Oakland Bay Bridge ezüstös csillogással ível Oakland felé a Yerba Buena szigeten át.

Tovább olvasom

Milyen város San Francisco?

A San Francisco-iak nem is titkolják mennyire rajonganak a városukért. A természeti adottságok - hegyekkel körülvéve és az öböl ölelésében - szokatlanul kellemessé és barátságossá varázsolják ezt az amúgy is páratlanul vonzó világot.

San Francisco 7 150 000 lakosával Kalifornia legsűrűbben lakott városa, valamint a régió pénzügyi, kulturális és közlekedési központja.

A város 1776-ben spanyol telepesek alapították, akik egy erődöt építettek ide Assisi Szent Ferenc tiszteletére. Innen ered a neve is: Francisco. A népesség az 1809-es kalifornai aranyláz idején ugrásszerű növekedésnek indult, ezerről huszonötezerre nőtt a lakosok száma. A lakosság háronnegyede azonban az 1906-os földrengésnek esett áldozatul, amelyben a város is szinte teljesen elpusztult, de gyorsan újjá is épült. 

A második világháborúban San Francisco volt a katonaság kikötője, a háborút követően pedig tömeges bevándorlás kezdődött. Ma San Francisco a világ egyik legnépszerűbb turista célpontja. Nem is véletlenül.

A turisták kiváncsiak a tenger felől érkező romantikus ködre, vonzzák őket a várost körülvevő meredek dombok és a világszerte híres épületek. San Francisco-i utazásunk során kihagyhatatlan látnivaló a Golden Gate-híd, a Transamerica piramis és az Alcatraz börtönsziget, amelyet több mint másfél millió érdeklődő tekint meg évente. San Francisco és látnivalói minden látogatót elvarázsolnak.

San Francisco Galériák

Alcatraz
San Francisco, California Látnivalók
Hotel Nikko San Francisco****
San Francisco, California Szállás
Brownie
San Francisco, California Vendéglátás
Ghirardelli csokoládégyár
San Francisco, California Vásárlás
California Palace of the Legion of Honor
San Francisco, California Szabadidő
Bárok
San Francisco, California Szórakozás

Krakkó

Krakkó

Sárvár

Sárvár