Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
San Francisco

San Francisco közlekedés

San Francisco, California, Közlekedés

Közlekedés

San Francisco, California, Közlekedés

Légi közlekedés
A San Francisco International Airport 23 km-re fekszik a várostól. A repülőteret non-stop buszjáratok kötik össze az Union Square-rel és az üzleti negyeddel. Super Shuttle minibuszok is közlekednek a repülőtér és a város jelentősebb pontjai között. Néhány hotel saját limuzinja viszi a vendégeket a szállodába. Forgalomtól függően 20-40 perc alatt lehet bejutni a városba.

Tömegközlekedés
San Franciscót és az öböl területét olcsó és jól működő busz-, villamos-, cable-car-, komp- és metróhálózat szolgálja ki.

Metró
A BART metró köti össze San Franciscót a keleti öbölrészekkel. Ezek a vonatok 4:00 és 24:00 között közlekednek hétköznapokon, szombaton 6:00 - 24:00-ig, vasárnap pedig 08:00 - 24:00-ig. Az útvonaltérképek az állomásokon vannak kitéve, jegyet automatákból is vásárolhatunk.

Busz és villamos
A buszokat és villamosokat a MUNI üzemelteti. A szolgáltatások a város teljes területére kiterjednek. A turista információs központokban szerezhetünk menetrendet. Többnapos tetszőleges utazásra beváltható jegyeket is árusítanak.

Más buszjáratok közlekednek San Francisco központján kívül. Az A/C Transit a keleti öbölrészeken, a Sam Trans a Pala Altótól délre lévő öbölrészeken, A Golden Gate Transit pedig Marin és Sonoma megyékben közlekedik a Golden Gate-hídon keresztül.

Komp
Sausalitóba és Larkspurba a Golden Gate Ferries a Market Street végénél, Ferry Buildingtől indul. A piros és fehér kompok Sausalitóba, Tiburonba, Alcatrazra és Angel Islandre, a kék és arany kompok pedig Oakland vízparti városrészéhez közlekednek.

Taxi
Taxiba ülhetünk a repülőtéren, a vasútállomásokon, buszterminálok közelében és nagyobb szállodák taxiállomásainál. Ha azonban az utcán szeretnénk taxit leinteni, valószínűleg nem fog sikerülni. 

Autókölcsönzés
Az autókölcsönzés alsó korhatára 21 év. Állandó vezetői engedély, útlevél és valamelyik ismertebb hitelkártya szükséges hozzá.

Forrás: Berlitz: Kalifornia

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!